четверг, 27 марта 2014 г.

Оживає казка



До тижня дитячого читання готувалися ретельно не тільки бібліотека-філії №19, а й актив клубу «Веселих Пізнайок та допитливих Чомучок».  Члени клубу задумали поставити виставу відомої дитячої української казки «Рукавичка» і показати її для малюків. Дід, Песик, Жабка, Зайчик, Лисичка та Кабан зустрілися у весняному лісі, так задумали аматори-початківці. Особливістю обраної казки є її віршована форма, яку відшукали для них бібліотекарі та звуковий фон (шум вітру, грози, звуки тварин), який супроводжував кожного героя. Акторський склад – учні 7-х класів, до яких долучилися молодші школярі, вже втретє дивують своєю майстерністю під час лялькової вистави













Навчайтесь Пушкіна читати..

Царя Гвидона, Царівну-Лебідь, 33 Богатирів побачили діти під час книгомандрів  «В синім небі зорі сяють, в синім морі». Мандруючи пушкінським світом читачі бібліотеки-філії №19 переглянули багато мультфільмів за казками автора, а потім змагались в конкурсах: поетичному «Там на незвіданих доріжках…», казковому «В тридев’ятому царстві», біографічному «Ані мишка, ані жабка, а невідане звірятко».  Влітку відомому російському письменнику Олександру Пушкіну виповниться 195 років, тому вшановуючи пам’ять великого казкаря під час тижня дитячого читання, акцентували увагу саме на його казках, закликаючи «Потрібно Пушкіна читати, а не лиш проглядать очима, як часто робимо ми з вами, а бачить, чути, зустрічать».





Запрошуємо у Країну Читайків!



У рамках тижня дитячого читання у бібліотеці-філії №19 відбулась екскурсія «Запрошує місто казкове». Знайомство вихованців ДНЗ №62 з бібліотекою пройшло під девізом «Зростаймо разом з книгою!». Бібліотекарі познайомили дітей з різноманіттям книг: книгами-велетнями та  книгами-ліліпутами, книгами-іграшками та книгами-розкладушками. Малюки активно відповідали на запитання про улюблених героїв, пригадали правила поводження з книгами, відгадували казкових персонажів під час конкурсу загадок «Хто живе у Рукавичці?».




пятница, 21 марта 2014 г.

Читання - запорука успішності



«Віват, читач, віват!» саме під такою назвою відбулося ерудит змагання серед любителів книги та читання у бібліотеці-філії № 19 кіровоградської МЦБС. Учасників чекали випробування на знання літературних персонажів, авторів, сюжетів відомих книг в різноманітних конкурсах: уроки чародійства від Баби Яги, галерея «33 лиха». Казкове доміно, літературний двобій із Змієм Гориничем, інтелектуальний тир, казкове буріме та bookmix.  Завдання гри були підібрані з врахуванням літературних уподобань читачів: літературні казки, пригоди, фентезі, і мали на меті розбурхати читацьку уяву, перевірити знання та включити кмітливість  і гумор.
            Найбільш складним виявився конкурс-подіум «Вусолапохвіст», гравці повинні були впізнати літературних персонажів лише за відбитком їхньої тіні.
            Розмірковуючи про майбутнє книги, усі присутні погодилися, що можливо вони змінять свій формат але обов’язково будуть, адже «Читати це − здорово!»