вторник, 30 сентября 2014 г.

Я читач – і це звучить гордо!



У своє професійне свято бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС запросили на День відкритих дверей всіх бажаючих, а їх було чимало.
Наймолодших сама Королева Казка вітала у бібліотеці та провела екскурсію залами книгозбірні «Разом з книгою відкриваємо світ». Діти охоче відповідали на чарівні запитання господині та брали участь в імпровізованій театральній міні-виставі.
Старша група ДНЗ №62 привітала бібліотекарів святковим флешмобом, створивши біля стін бібліотеки синьо-жовтий тризуб.
Члени клубу «Веселих Пізнайок та допитливих Чомучок» разом з учнями ЗШ №31 підготували та показали флешмоб, присвячений улюбленій книгозбірні – «Бібліотека – це ми!!!».
Дорослих читачів чекала виставка нових надходжень «Фешн читання: будь в тренді» та «Яблунька побажань», де кожен охочий міг залишити найщиріші слова бібліотеці.
Протягом насиченого дня в Кімнаті Казок працював літературний фотосалон «Створи книжковий образ». Серед пропонованих героїв діти мали можливість обрати найулюбленіший та найцікавіший для себе. Популярністю користувалися цього дня – Чарівні Королеви та Принци, Розбійники та Мушкетери, Казкові Феї та Лісові жителі. 


















вторник, 23 сентября 2014 г.

Бібліотечна фотостудія «Я – кіровоградець!»



У рамках заходів, присвячених Дню Міста, на Бібліотечному бульварі Кіровоградської системи бібліотека-філія №19 відкрила «Фотостудію». Кожен бажаючий міг сфотографуватись з чарівними персонажами (Мері Поппінс, Жінкою-кішкою, Злою Чаклункою, Казковою Принцесою та Вампіром), а також чоловіки могли приміряти справжнє козацьке вбрання, а жінки – національний одяг.
Найбільше бажаючих було зробити саме козацьке родинне фото із шаблею, вусами, намистом, у вінку та хустці, що свідчило про національне самоствердження та патріотичний дух жителів Кіровограда.










Молоді поети Кіровоградщини в бібліотеці



19 вересня у бібліотеці-філії № 19 відбулася творча зустріч молодих кіровоградських поетів із молодими кіровоградськими читачами. Поетичний вернісаж «Оспівую тебе, чарівне місто» було приурочено до святкування ювілею Кіровограда.
Для читачів та активістів бібліотеки молоді, але вже відомі у місті, поети – Ганна Дудник, Артем Луценко та Кирило Поліщук (Поль Іщук) презентували антології кіровоградської поезії «Гра в поетів» та «До барикад!», читали власні вірші, твори інших молодих кіровоградських поетів та поезію Василя Симоненка. Ганна Дудник представила учням власне поетичне есе «Моє місто – Кіровоград», з яким перемогла у міжрегіональному конкурсі "Долаємо власні стереотипи: молодь єднає Україну!".  Також пролунали пісні на слова Артема Луценка та Василя Симоненка у виконанні Кирила Поліщука. 





суббота, 13 сентября 2014 г.

Бібліотекар, літературний критик і не тільки....



1 червня 2014 року кіровоградським видавництвом «Імекс-ЛТД» було оголошено конкурс рецензій на продукцію даного видавництва. До 31 липня кожен міг надсилати власну рецензію на електрону адресу видавництва або розміщувати на сторінках в соціальних мережах. За найкращі відгуки переможцям було обіцяно краєзнавчі видання.
Серед численних учасників конкурсу, призове місце зайняла бібліотекар філії №19 Кіровоградської МЦБС Нетребенко Вікторія та отримала обіцяні книги від видавництва.