пятница, 26 декабря 2014 г.

Новорічні фантазії



До новорічного оформлення книгозбірні бібліотекарі підійшли креативно: ялинка з книжок, прикрашена різдвяними янголами, та зірковий балет під стелею, створюють особливо святковий настрій малечі та дорослим читачам, які завітали до бібліотеки на передодні Нового Року.



понедельник, 15 декабря 2014 г.

Покотилась Чорнобильська зірка…

Чорнобиль – не лише техногенна катастрофа, а й людська катастрофа, вплив якої відчуваємо ми і сьогодні. Навіть тепер, коли останні реактори зачинені, відлуння Чорнобиля стихне ще не скоро.
Це основна тема, про яку нагадали юним користувачам бібліотекарі філії №19 під час заходу «Чорнобиль: гіркий спомин і вічний біль». Розкрити масштабність катастрофи допоміг документальний фільм «Битва за Чорнобиль», який відкрив підліткам маловідомі факти про аварію на ЧАЕС, показав героїзм рятівників, без якого кількість жертв була б значно вищою. Читачі з цікавість переглянули фільм та обговорили, що потрібно знати кожному, щоб вберегти себе під час радіаційної загрози.

Закон на захисті дитинства

«Бібліотека-філія № 19 – центр правових знань» – стверджували численні читачі, які завітали до книгозбірні на День інформації «Закон і право».
Підліткам бібліотекарі презентували книжкові новинки правової тематики «Закон, який захищає дитинство»  та підготували пам’ятку з порадами «Як не стати жертвою злочину».  Акцентували увагу читачів на проблемі: «Відповідальність неповнолітніх» та ознайомили з діяльністю Кіровоградських служб, які надають правову допомогу підліткам.
Наймолодші  школярі засвоювали правові ази в ігровій формі, змагаючись у вікторині «Пиріжки для Вовка?», обираючи оптимальні варіанти для співіснування усіх казкових персонажів, караючи  та засуджуючи винних, обирали для них міри покарання.

Цікавість та здивування викликало проголошення  Топ найпопулярніших та рідкісних імен та  прізвищ читачів бібліотеки «Гриць має голову з дурниць».

Професії, що охороняють закон

       В рамках Тижня права в бібліотеці-філії №19 відбувся інформпортал «Світ юридичних професій», під час якого читачі могли  сформувати уявлення про різноманіття юридичних спеціальностей: слідчий, прокурор та адвокат, суддя, нотаріус та юристконсульт.
       Якими специфічними знаннями треба володіти правознавцю, де можна навчитися  юридичним професіям, що їх об’єднує, а що вирізняє – все це цікавило присутніх читачів на заході.