четверг, 26 февраля 2015 г.

Фінішували бібліотечні гонки



У бібліотеці-філії №19 відбулися web-гонки «Читачі проти бібліотекарів», в заїзді брали участь дві команди гонщиків. Перша – «Ерудити», її представляли бібліотекарі міста, як централізованої бібліотечної системи, так і шкільних бібліотек. В команду «Навігаторів» ввійшли читачі-підлітки – досвідчені мандрівники в Інтернет павутині, які вміло оперують термінами, легко шукають потрібний матеріал, швидко лавірують в морі інформації. Гонщикам потрібно було подолати 3 кола – це питання з літератури, краєзнавства та історії. Помічниками-маршалами гравців команди «Ерудитів» були їх давні знайомі – довідкові видання, представлені енциклопедіями, довідниками та словниками. А гонщики другої команди для пошуку відповідей на питання мали можливість користуватися сучасними винаходами людства − комп’ютерами, підключеними до всесвітньої мережі, планшетами, ноутбуками. Слідкував за перебігом гонок і нараховував бали за швидкість та точність відповідей почесний комісар – головний бібліограф централізованої бібліотечної системи – Дорошенко Ліана Михайлівна. А «представник» «Книги рекордів Гіннеса» стежив за часом поки гонщики шукали відповіді на запитання.
Фінішувала з невеликим відривом команда бібліотекарів, яка була нагороджена шоколадними медалями. Було зафіксовано «бібліотечний рекорд» - найменший час, який знадобився для пошуку інформації – 1 секунда. Диплом «Книги рекордів Гіннеса» отримала завідуюча бібліотеки-філії №1 Катерина Кононеко.
Можемо з впевненістю сказати, що одвічна проблема вирішена, незважаючи на переваги та популярність сучасних ґаджетів, саме книга, як завжди, залишається невичерпним джерелом інформації.








суббота, 21 февраля 2015 г.

Дзвенить струмочком рідна мова



До Міжнародного дня рідної мови, який відзначають по всьому світу 21-го лютого, бібліотекарі-філії №19 Кіровоградської МЦБС для учнів 2-х класів багатопрофільного ліцею №18 провели низку екскурсій «Хай книги друзями прийдуть у ваш дім».
Саме знайомству з україномовними виданнями та видавництвами, сучасними українськими авторами були присвячені екскурсії. Бібліотекарі розповіли юним читачам, яких, до речі, за час екскурсій було близько сотні, про особливості відділів бібліотеки, різноманіття книг як за формою, так і зі змістом, про найцікавіші видання, які є у книгозбірні. Для учнів була підготовлена відеозапитайка та відеовікторина, а також цікаві ігри, мета яких була зблизити дитину з книгою та заохотити до читання.

четверг, 19 февраля 2015 г.

"Читачі проти бібліотекарів"



Бібліотека-філія №19 Кіровоградської МЦБС запрошує на WEB-ГОНКИ!
Захід, на якому будуть змагатися бібліотекарі та читачі, раз і назавжди вирішить суперечку між книгою та Інтернетом, визначивши кращий засіб для пошуку інформації. Компетентні бібліотекарі стануть на сторону словників та енциклопедій, а юні читачі будуть на боці сучасних пошукових систем, використовуючи комп’ютери, ноутбуки, планшети та інші ґаджети.
Запрошуємо всіх бажаючих спостерігати за незвичною гонкою 25-го лютого о 14.00 у бібліотеці за адресою вул. Героїв Сталінграда, 12, кор. 4.

суббота, 14 февраля 2015 г.

Вічна магія книги



У рамках Національного проекту «Кращий читач 2015 року» в бібліотеці-філії №19 Кіровоградської МЦБС відбувся брейн-юніор «Знайомих книг улюблені герої», який зібрав тих, для кого книга є другом  на  дозвіллі та помічником під час навчання.
Читачі змагалися в 9 раундах, демонструючи знання, кмітливість та начитаність  – «Міністерство магії», «Відділ таємниць», «Дамблдорова армія», «Слизоспогади».  Найлегшим, як виявилося, став раунд присвячений улюбленому герою дітей, якого вигадала Дж.Роллінг  – «Слухання справи Гаррі Поттера». За результатами восьмого раунду  було визначено рейтинг найпопулярніших літературних персонажів серед дітей, його очолили Шерлок Холмс, Том Сойєр, Маленький принц, Полліанна, Гуллівер.
З великим відривом від учасників перемогу здобули Уманський Валентин (1 місце), Прокопов Мишко (2 місце), Говорун Анна (3 місце). Ми щиро вітаємо переможців та бажаємо не втратити цікавість до читання, а також здобути перемогу в наступних етапах проекту.






среда, 11 февраля 2015 г.

День закоханих: ідея оформлення



Романтичний настрій, крапелька  фантазії  – так народжується  креативна ідея  оформлення приміщення бібліотеки до улюбленого свята всіх закоханих. Для вас фантазував колектив дитячої бібліотеки-філії № 19.