суббота, 16 мая 2015 г.

Мандрівка в часі з книгою



У бібліотеці-філії №19 Кіровоградської МЦБС відбувся насичений день бібліографії «На ваші запитання «Що?», «Де?», «Коли?» відповідь дають мудрі книжки», який традиційно проходить кожен рік.
Метою комплексу заходів дня бібліографії є познайомити користувачів різних вікових груп із структурою та різноманіттям книг, особливостями пошуку необхідного матеріалу за допомогою довідкових видань: енциклопедій та словників.
Особливістю цьогорічного дня було орієнтування на ще поки недосвідчених читачів – учнів початкової школи та дошкільнят. Їх чекало знайомство з основними відділами бібліотеки, екскурсія до книгосховища, презентація книг незвичайної форми (книжки-розкладушки, книжки-театр, книжки-іграшки, 3d книжки) та рекордсменів літературного світу. Також дітей захопила інтернет-мадрівка найбільшими та найоригінальнішими бібліотеками світу – Національна бібліотека Білорусі, Бібліотека «Книжкова полиця» у Канзасі, «Чорний діамант» – бібліотека в Данії, «Бібліотека в джунглях» у Колумбії та ін.
А під час огляду енциклопедичних видань бібліотекарі наголосили, що саме книги – найкращі помічники в навчанні та найцікавіші друзі під час дозвілля.

пятница, 8 мая 2015 г.

За рідний дім, за матерів…



Музично-поетичний вогник «Пам'ять повертає незабутнє» зібрав 6-го травня в стінах бібліотеки-філії №19  ветеранів, дітей-війни, а також маленьких читачів, які знають про війну лише з книжок та кінофільмів.
Хоча роки летять і летять мов журавлиний клин у далекий вирій, але не згасає пам'ять про тих, хто відстояв мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Хвилюючі спогади про воєнне лихоліття зацікавили та розчулили дітей, викликали багато запитань до старших. Атмосфера зустрічі, яка проходила в невимушеній обстановці за чашкою чаю, спонукала до роздумів та розуміння того, як тяжко здобувалася Перемога. В знак подяки за мужність та героїзм для ветеранів звучали воєнно-патріотичні пісні та вірші  у виконанні школярів. Зворушливі вірші дитини-війни, читачки бібліотеки Надії Яківни Болт  «Слово матері», «Ветеранам» зачепили найпотаємніші струни душі обох поколінь.
Впевнені, такі зустрічі додадуть поваги та любові до своєї Батьківщини, патріотизму та гордості за свій народ.

вторник, 5 мая 2015 г.

Ветеран живе поруч



Продовжуючи, започатковану бібліотечну традицію, напередодні світлого свята Перемоги бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС разом з помічником депутата міської ради Лариси Онул – Юрієм Деркаченком поздоровили учасників бойових дій (операція «Ваш подвиг незабутній»). З квітами та подарунками, побажаннями міцного здоров'я, зі словами вдячності за їхні подвиги, мужність та героїзм привітали вдома Катерину Іванівну Косову, Єфросинію Микитівну Жадан та Марію Максимівну Куриленко.
Уклін і слава всім ветеранам, які наближали до нас Перемогу!