четверг, 18 июня 2015 г.

Школа безпеки від інспектора ДАІ



Масу вражень викликала у вихованців пришкільного табору «Бригантина», що при школі-гімназії №31, екскурсія до музею Дорожньо-патрульної служби, яку організували бібліотекарі філії №19 4 червня. Адже вони побачили і почули багато нового та невідомого з історії і сьогодення такої престижної і водночас нелегкої справи, якою займаються дорожні інспектори. Родзинкою екскурсії були відвідини штрафного майданчика, де зібрані автомобілі, що постраждали внаслідок аварії.
Діти були вражені побаченим і зробили для себе висновок, що дотримання правил дорожнього руху – це запорука їхньої безпеки.






Правові орієнтири



«Що буде, якщо…» узнавали читачі бібліотеки-філії №19 - вихованці літнього пришкільного табору  «Веселка». Відповіді на їх численні запитання давали представники міської служби у справах дітей - Горін  Ігор Михайлович  та кримінальної міліції  - капітан Кандиба Ольга Василівна.
Адже тема такої пізнавальної та корисної зустрічі це – правопорушення та відповідальність за недотримання законів неповнолітніх. Обговорення викликали й інсценізовані етюди «Небажана зустріч» та «Ситуація з телефоном», які приготували наймолодші читачі бібліотеки.
Хочеться вірити, що після такої науки підлітки  будуть здійснювати тільки гарні вчинки і ніколи не матимуть неприємностей із законом.  



среда, 3 июня 2015 г.

Турнір у Шаховому Королівстві



Грандіозна шахова феєрія зібрала близько 400-т маленьких та дорослих читачів біля стін бібліотеки-філії №19 Кіровоградської МЦБС, щоб вирішити суперечку двох королівств – білого та чорного. Творчі бібліотекарі зіграли Білу та Чорну Королев, а шахових фігур – юні читачі, які й змагалися між собою в різноманітних амплуа в танцювальному, пісенному, акробатичному та артистичному турах. Свято відкривав аматорський хореографічний колектив «Діти сонця» (керівник – Олександра Порошенко) композицією «Маленька Країна».
Феєричний вихід Королев супроводжували піддані – пішаки, офіцери, тури та інші шахові фігури, після чого розгорнулося казкове змагання.
Захищали в пісенному турі свої королівства Христина Дула від іменні Чорної Королеви та Оля Алєксєєнко від Білого Королівства. Підтримати чорно-білі кольори у танцювальному турі прийшли вихованці садочка №62 та №67, які виконали хореографічні номери «Грація» та «Кольорове літо».
Затамувавши подих, глядачі спостерігали за виступами жонглера – Марії Корнілової, яка з легкістю підкорювала м’ячі, кільця, палиці та обручі, а довершені акробатичні трюки продемонструвала гімнастка – Кіра Полюхович. Родзинкою свята стало неперевершене шахове дефіле від «відомих кутюр’є» Чорного та Білого Королівств в елегантних сукнях із незвичних матеріалів.
Чорно-біле шахове оформлення було витримано досконало – від намальованої на асфальті величезної дошки до найменших деталей в одязі шахових фігур.
Завершився турнір єднанням двох Королівств та пригощанням всіх присутніх солодощами від депутата міської ради – Лариси Онул, яка з радістю завітала на свято.