среда, 26 августа 2015 г.

Бібліотекарі взяли участь у ХодиКвесті



24-го серпня у Кіровограді відбувся «ХодиКвест», присвячений 24-ій річниці Незалежності України, участь в якому взяли 22 команди. Складався квест із 13-ти завдань, серед яких були ребуси, загадки на логіку, питання з історії України та нашого міста. Учасники мали виконати завдання, здогадатися про яку місцину в місті йде річ, вирушити туди та відшукати коди або агентів квесту. Серед локацій були: Театр Кропивницького, Ковалівський парк, пам’ятник Янголу-охоронцю України, стадіон «Зірка», Краєзнавчий музей, Синагога, пам’ятник Тарасу Шевченку та ін. Виконавши усі завдання та вклавшись в час, до фінішу дійшло лише 7 команд. В числі переможців були дві команди від Кіровоградської МЦБС – «Сучасна дитяча бібліотека»  на чолі з капітаном команди Вікторією Нетребенко (бібліотека-філія №19) та «Сучасна бібліотека» , яку очолила Манзалевська Оксана (центральна бібліотека). 
Усі фіналісти та учасники змагання отримали подарунки від організаторів і спонсорів квесту, а також від відділу культури та туризму Кіровоградської міської ради.


пятница, 14 августа 2015 г.

Путівник чарівними світами



Фантастичні істоти оселились на книжкових полицях виставки «Вічна магія книги», яка поєднала різні жанри найбільш цікаві сучасному підлітку. Фентезі, детектив, жахи та містика, а також найвідоміша у світі серія книг про юного чарівника – Гаррі Поттера, а справжніх потероманів чекають путівники по магічному Лондону, всесвітній лексикон чарівників, правила гри у квідич та Pop-Up книга американського видавництва «Harry Potter». Виставка привертає увагу читачів незвичними назвами розділів: «Гогвортс-експрес», «Дім з привидами», «Міжгалактична подорож» та «Загадкова справа». Наближує до кінематографії стилізація виставки: відеоплівка, фото улюблених акторів та кадри з фільмів.

Твої європейські канікули: BOOK-гід



Спілкуючись з читачами, ми звернули увагу, що багато з них мріють побувати в різних країнах Європи та дізнатись про те, чим і як жили та живуть німці та англійці, французи та італійці.
Тому виникла ідея запропонувати їм помандрувати світом разом з незвичними гідами – героями книг, які ми розмістили на полицях книжкової виставки «BOOK-мандрівка Європою». Турне країнами Італії («Твої італійські канікули»),Німеччини  («Країна взірцевого порядку»), Франції («Найелегантніша «дама» Європи»), Англії («Дорогами туманного  Альбіону») ми доповнили цікавими історичними та культурними фактами, списком книг та web-сайтів «Мандруємо країнами Європи», сувенірами та фотографіями.

четверг, 13 августа 2015 г.

Золотий ювілей фільму «Тіні забутих предків»



«Тіні забутих предків» – один з найдивовижніших та найвитонченіших фільмів , які були відзняті в 70-их роках минулого століття. Це поетична повість на межі реальності  та казки, дійсності й уяви, достовірності та фантазії, в якій відкривається самобутність гуцульської культури – обряди, ритуали, символічні образи. Трагедію втрати коханої дівчини та пошук особистого щастя під звуки сопілки, дримби, флояри, трембіти у неповторному фільмі Сергія Параджанова переглянули читачі бібліотеки-філії №19 Кіровоградської МЦБС у рамках заходу «Фольклорна історія народу в фільмі “Тіні забутих предків”». Майже тридцять глядачів, яких зацікавила картина, зібрав бібліотечний кінозал, де вони не лише переглянули кінострічку, а й дізнались про її зйомки, визнання та перший показ, який відбувся 50 років тому.

среда, 12 августа 2015 г.

Територія творчості «З любов’ю до бібліотеки»



Сучасний бібліотекар – це не сіра мишка, якою її зображує кінематограф. Це інтелектуальна, творча, креативна особистість, яка віртуозно володіє комп’ютерною технікою і вільно почувається як  у книжковому просторі, так і віртуальному. Легко знаходить спільну мову з дорослими та чарівний ключик до малечі. Крім цього  він повинен володіти дизайнерським підходом до оформлення бібліотечного простору, що вимагає сучасний, але примхливий читач. Кожен куточок бібліотеки-філії №19 оформлено зі смаком та творчо, демонструючи найкращих читачів, роботу клубу та актив  книгозбірні.
Одним з найкреативніших рішень у висвітленні роботи бібліотек став незвичний стенд у вигляді дерева, який виготовили бібліотекарі власноруч – «З любов’ю до бібліотеки». Його прикрасили серця та фото найталановитіших читачів.