воскресенье, 17 июля 2016 г.

День гри

Насичений різноманітними іграми день провели читачі бібліотеки-філії №19. Протягом заходу, який називався «Зустрінемось у бібліотеці!», діти змагалися в шахи, шашки, нарди, Морський бій, грали в Монополію, Лото, Поле чудес, також демонстрували свої знання та логічне мислення в різних головоломках та настільній грі «Ерудит», найменші мали змогу пограти в «Спуски та падіння» і лабіринти. Окрім підготовлених бібліотекарями ігор, кожен охочий мав змогу принести власну настільну гру, розказати правила та пограти з іншими. 
Це вже не перший ігровий турнір у бібліотеці, минулого літа у книгозбірні вже проходив марафон настільних ігор, який настільки сподобався читачам, що бібліотекарі вирішили провести матч-реванш між минулорічними учасниками, до яких долучилось чимало новачків. Тож сподіваємось, що це стане гарною традицією та наступного року бібліотека збере ще більше гравців.

пятница, 15 июля 2016 г.

Відпочинь з друзями в бібліотеці!

Бібліотека-філія №19 запрошує юних читачів цікаво та насичено провести свої канікули, а також всіх охочих дорослих пограти в настільні ігри. Монополія, ерудит, шахи, нарди, лото, морський бій та багато інших ігор чекають вас. 
Грати починаємо 15-го липня о 12.00 у приміщенні бібліотеки за адресою вул. Героїв України, 12, к.4.

вторник, 12 июля 2016 г.

У полум’ї революції

Україна – багата своєю історією, надбаннями, краєвидами, мелодійною музикою, милозвучною мовою. Багата і складна історія нашої держави. Так трапилось, що протягом багатьох століть  розвитку Україна не мала власної державності і єдиної території. Українські землі в різні періоди належали багатьом державам: Росії, Литві, Речі Посполитій, а потім Польщі, Австро-Угорщині, а згодом Румунії та Чехословаччині.
Проблиском надії для України було проголошення 17-го березня 1917 року створення Української Центральної Ради – найвищого представницького органу українців. Головою УЦР було заочно обрано Михайла Грушевського. Цей день став початком Української революції та розбудови модерної української державності. Українська революція 1917–1921 років продемонструвала волю українців до незалежності та демократичного розвитку.

Саме революції 1917–1921 років бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС присвятили книжкову поличку «Завжди була ти, Україно!», на якій зібрано матеріали про буремні події тих років.