суббота, 27 июля 2024 г.

Липневий вибір читача

Продовжуємо знайомитися з улюбленими книгами читачів філії №19 в рубриці «#Книгодрузяки».

Знайомтеся! Платонова Леся, якій 11 років,  дивовижна, щира та талановита дівчинка, яка має багато захоплень.  Вона 6 років займається народними танцями в хореографічному ансамблі "Пролісок". З любов’ю опікується домашніми тваринами, яких у неї дуже багато –  хом’як Буся, миша піщанка Шурик, папуга Кеша та рибки.

Мріє про швидку Перемогу України та довгоочікуваний мир. Хоче бути бізнесвумен та виробляти зелену енергію для українців.

Рекомендує прочитати кожному захопливі книжки Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика» та «Відьми». Основний  сенс цих  книжок  – доброта, яка допомагає нам зрозуміти, що ми повинні допомагати одне одному, робити добро, адже тоді життя стане трішки кращим. Жахливо-містична казка «Відьми» – це історія про сміливість, хитрість та силу духу, яка здатна перемогти зло!


 

 

пятница, 26 июля 2024 г.

Мультновинки дивимося в бібліотеці

Український топовий мультсеріал «Пес Патрон» зібрав багато маленьких глядачів у кінозалі «Промінець» в бібліотеці №19.

Діти із захватом спостерігали  за пригодами пса-сапера країни  у першій серії «Зруйнований міст» та пригадали основні правила безпеки під час війни. Заспокійливі поради  відомого кототерапевта Тома викликали посмішки у дітей.

Сюжет серії (хоча і наповнений воєнними реаліями) простий для сприйняття дітьми та наповнений знайомими образами,  улюбленими героями та сучасною анімацією, тому дуже подобається дітям. 



 

 

Стратегічні змагання

Де в спеку з користю та весело в колі друзів провести день? «Прокачати мозок можна в бібліотеці!» – стверджують читачі філії №19.

А найкраща гра, яка тренує пам’ять та логічне мислення – шахи.  Літні змагання, до Дня шахів в Україні,  пройшли між хлопчиками та дівчатками. Підлітки охоче змагалися, найменші читачі спостерігали, вчилися та обговорювали ходи. Звання «Кращий стратег» отримав учень 6 класу Дєхтярьов Михайло.  

Бажаємо юному шахісту нових перемог та цікавих зустрічей! 



 

 

 

среда, 24 июля 2024 г.

Мій захисник

 

Наші військові мужні  та самовіддані, своєю відвагою вони вразили весь світ! Вони стоять  на передовій лінії оборони нашої рідної землі, захищають  наші права і свободу за будь-яких обставин. Вклоняємось вам за бездоганну службу та сміливість. В подяку читачі філії №19  малювали  наших героїв, їхні нелегкі  будні  та мрії про мирну Україну.  Дитячі шедеври прикрасять  книгозбірню композицією «Небезпечна й нелегка служба у захисника».

Низький уклін всім, хто мав сміливість стати на захист України!




 

Звільни дім від «окупанта»

Дякуємо усім небайдужим читачам, хто звільнився від російської макулатури й паперу та приніс його, щоб бібліотекарі філії №19 задонатили кошти на потреби ЗСУ.

Нагадуємо, що акція «Макулатуру здавай – ЗСУ допомагай!» триває до кінця року.

Спільними зусиллями ми наближаємо мир в Україні!


 

 

среда, 17 июля 2024 г.

Надзвичайне літнє полювання

До дня народження Ярослава Стельмаха, відомого письменника, який подарував дітям багато веселих та кумедних історій − “Вікентій Прерозумний”, “Голодний, Злий і Дуже Небезпечний”, “Провінціалки”, “Якось у чужому лісі», бібліотекарі філії №19 влаштували читачам онлайн-пастку: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScY9ju4oqc-4LsNJb-grwabsHFPBqd0vfoVCoIKyRrKyjnC8Q/viewform. Найсміливіші та найрозумніші спробували «Вполювати динозавра» незвичним  способом, який вигадали друзяки-п’ятикласники з  книжки «Химера лісового озера». Крім цього, можна було дізнатися багато цікавого про життя доісторичних велетнів на Планеті з сучасних енциклопедій, які презентували бібліотекарі.