среда, 18 сентября 2024 г.

Читач радить почитати

Знайомтесь! Новий гість в рубриці «#Книгодрузяки» – Оляг Ксенія, 10 років.  Весела та непосидюча читачка філії №19. Охоче долучається до майстер-класів, які проводять бібліотекарі. Ксенія дуже любить малювати, частіше це  тварини та люди. Має домашнього улюбленця, про якого піклується.   Собаці Герді вже 6 років.

У Ксенії дуже незвичне уподобання, вона  любить слухати корейську музику. Також пробує опанувати основні елементи корейського танцю в Студії танців та фітнесу.

Пропонує почитати всім зворушливі історії про кошенят та цуценят, які написала Голлі Вебб. Її улюблена  книга з серії – «Еллі, або Найвідданіше цуценя».  Неперевершена пригодницька оповідка, наповнена теплотою та любов'ю, яка розкаже про важливість дружби та відданості, між милим  і веселим цуценям та дівчинкою Меган. 


 

Дітям про суперГЕРОЇВ!

Знайомся з новими книжечками, які для тебе бібліотекарі-філії №19 об’єднали на поличках віртуальної виставки «Дітям про суперГЕРОЇВ!»: https://www.facebook.com/groups/977932962292000/posts/8132270443524847
Це історії ‒ нагадування про дивовижні вчинки кожного українця. Лишень придивись. Історії про нас: наш супротив і нашу перемогу.
Це історії ‒ нагадування про те, що всі ми-кожен окремо-великі та сильні. А коли ми об’єднані ‒ ми нездолані!
Повір разом з супергероями добірки у те, що світло переможе темряву, а зло обов’язково буде покарано.

 
 

 

Вітаємо іменниницю!

У Клари Миколаївни Харченко, давньої читачки бібліотеки #19,  є дві пристрасті - книги та робота. Тому не дивно, що свій день народження вона святкує в колі бібліотекарів та книжок. Сьогодні їй 78 років, вона багато читає і з захопленням розповідає про роботу, якій присвятила 55 років. Вона працювала  операційною медичною сестрою в дитячій обласній лікарні. 

Життєрадісна, освічена, толерантна та начитана пані Клара залюбки розповідає про улюблених авторів та ділиться власними  рецептами стійкості.  Радить почитати твори Андрія Кокотюхи,  Світлани Талан, Василя Шкляра.

Бажаємо іменинниці довгих років життя, міцного здоров'я і нових зустрічей з цікавими книжками.


 

среда, 11 сентября 2024 г.

Шукаємо вогнегасники

 Звертаємось до наших читачів, друзів та всіх небайдужих українців. Дуже потрібні вогнегасники на фронт, порошкові ВП-5 або більші, повні або пусті, справні, щоб захисники їх заряджали.

 Хто має змогу допомогти вогнегасниками або інформацією будемо вдячні.

Контактний телефон: 099-3537272 



Як уберегти дітей від згубного впливу соціальних мереж

 

Для кожної людини, яка навчається чи навчає, надзвичайно важливо знати, що саме вона знає та вміє на цей момент. Саме розуміння, що ми знаємо, а над чим треба ще попрацювати, відкриває кожному з нас шлях до самовдосконалення.

Однією із найважливіших наразі компетенцій є цифрова компетентність: без неї практично неможливо використовувати всі можливості сучасних технологій в освітньому процесі.

Бібліотекарі-філії  для дітей №19 допомагали виховательці ЗДО №29 «Супутник» Тетяні Миколаївні Нозі підібрати матеріали для батьківських зборів на тему «Батьківство в епоху соціальних мереж».  Було знайдено бесіди, пам’ятки, поради «Instagram-батьківство або діти напоказ». Завантажено відео  "Як захистити дитину від онлайн-ризиків».

Діти повинні жити у світі краси, гри, казки, музики, малюнка, фантазії, творчості.