вторник, 12 января 2016 г.

Віншую, пане господарю!



Різдвяні свята – магічний час для кожного українця, їх обожнюють як дітлахи, так і дорослі. Прийнято ходити один до одного в гості, нести «вечерю», кликати рідних та близьких до себе, обов’язковим елементом народних звичаїв є вітання господарів колядками та щедрівками. Бібліотекарі-філії №19 Кіровоградської МЦБС вже традиційно вітали найстарших читачів бібліотеки під час віншування «Відчиняйте, люди, хату – прийшов щедрик щедрувати!».
Працівники книгозбірні разом з дітлахами бажали міцного здоров’я, миру, достатку, врожаю людям старшого покоління, виконуючи вітальні колядки та щедрівки. Господарі за гарне виконання частували малечу цукерками, калачами, печивом та фруктами. Бібліотекарі не забули і про самотніх людей та ветеранів, привітали з різдвяними святами не лише добрими словами, а й невеликими подарунками.
Маленькі читачі дізнались про народні звичаї та обряди, безпосередньо долучились до традицій українського народу та лишились задоволені отриманими смаколиками та весело проведеному часу. А господарі, які зустрічали колядників, запрошували і наступного року до себе.

Комментариев нет:

Отправить комментарий