четверг, 6 октября 2016 г.

Чарівна планета на ім'я Бібліотека



Бібліотечна планета – яскрава зірка, яка живе своїм незвичним, колоритним життям, тут панує дитячий сміх та веселий гомін, вона весь час змінюється, тому що змінюється світ. Змінюються бібліотекарі, володарі книжкових полиць та каталогів, сьогодні вони - аніматори, психологи, режисери, комп'ютерні віртуози, дипломовані спеціалісти…
До Дня відкритих дверей «На крилах Всесвіту планета – на ім'я Бібліотека» бібліотекарі філії №19 оголосили on-line голосування в соціальних мережах та на блозі «Бібліознайка», щоб дізнатися як змінився імідж бібліотекаря і з якими професіями асоціюють читачі бібліокнягинь.
Малюків вихованців дитячого садочку №62 чекала захоплююча подорож відділами бібліотеки та книгосховищами, вони дізналися про різні форми книги: книги-театр, книги-подушки, книги-велетні та ліліпути, переглянули повчальні відеоуроки тітоньки Сови, про те, як потрібно поводитися з книгою та відповідали на запитання Червоної шапочки, мандруючи українськими казками.
Вже стало бібліотечною традицією напередодні професійного свята надавати можливість  усім охочим, а таких виявилось цього року багато, відчути себе справжнім бібліотекарем,  хоч і лише 1 годину. Вони рекомендували та записували книги, як дітям так і дорослим, оформлювали реферати, виконували складні довідки та допомагали школярам розібратися з домашніми завданнями. Таким чином одночасно в усіх відділах бібліотеки працювало чотири аматора-бібліотекаря, а загалом 28 читачів найближче познайомилося з дивовижною професію «душі аптекар – бібліотекар».  
Не залишилися без уваги і працівники книгозбірні, для них протягом дня звучали побажання, привітання та чекали дарунки осені від вдячних читачів у Кошику побажань.

Комментариев нет:

Отправить комментарий