среда, 11 октября 2017 г.

Ми нащадки козаків



Напередодні Дня українського козацтва до бібліотеки-філії №19 завітали читачі, щоб позмагатися за звання «Кращого джури».
Чому саме на цих вільних, хоробрих та завзятих вояків хочуть бути схожі діти? Тому що саме вони є прикладом волелюбності, мужності та сили. Доводити свою хитрість, витривалість, кмітливість та патріотизм дітям довелося під час цікавих завдань та веселих конкурсів. Першу групу випробувань склали силові конкурси: «Армреслінг», «Дуйбол», «Верхова їзда», в яких перевагу несподівано отримала команда дівчат, їм вдалося «осідлати» уявного коня – повітряну кульку. В інтелектуальних завдання з легкістю перемогли хлопчики з команди «Орлята».
Із задоволенням та під гучний сміх діти варили куліш, уявляючи себе кашоварами Запорозької Січі. Особливої зосередженості та обережності вимагала козацька естафета «Як чумаки по сіль ходили». За умовами завдання діти повинні були по-черзі швидко перенести якомога більше солі. Переможця визначили за результатами зважування добутої солі.
Бібліотекарі відмітили для себе цікавий факт: маленькі діти знають багато сучасних слів, таких як, вай-фай, пауербанк, смартфон і т.д., проте зовсім не орієнтуються в автентичних словах козацької доби.
Солодкі подарунки та Грамота за перемогу в змаганнях підсилила інтерес до культури та побуту козаків та загалом до історичних сторінок героїчної України.



Комментариев нет:

Отправить комментарий