среда, 8 августа 2018 г.

Скарби духовності



Всі ми знаємо, що Хрещення Русі відбулося у 988 році, завдяки князю Володимиру. Це означало, що тепер християнство стало єдиною вірою тоді ще держави Русі. В Україні це свято визнали лише указом президента 25 липня 2008 року. І припадає воно на 28 липня – день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.
Бібліотекарі філії №19 провели годину духовності «Князь Володимир – хреститель Київської Русі». 
Діти ознайомилися з повір'ям, про те, як з'явилося християнство на Русі. І якщо йому вірити, то князь Володимир хотів вибрати відповідну віру, щоб зміцнити, об'єднати і організувати свій народ. І тоді він вибрав саме християнство, яке проповідувалося в Візантії. Незважаючи на опір язичників, він повільно, але впевнено вводив нову релігію на Русі.
Незважаючи на те, що він будував церкви у кожному місті, процес впровадження християнства відбувався досить повільно і довго. Тільки через кілька століть як князь Володимир прийняв віру, це почало простежуватися в історії.
Присутні на заході переглянули відеоролики на тему «Хрещення Русі», про часи князівства Володимира та хрещення Русі, віртуально побували у найвідоміших храмах України, зокрема, в Софії Київській, Києво-Печерській лаврі, Володимирському соборі, відповіли на запитання бліц-турніру «Київська Русь», склали історичний пазл «Що? Де? Коли?».

Комментариев нет:

Отправить комментарий