среда, 29 января 2020 г.

Тренуй мозок


«Як стати розумним?» − питання, яке цікавить не тільки дітей але й підлітків.
Існує думка, що люди використовують свій мозок лише на 18% від його можливостей. Як розвинути інтелект дізнавалися читачі в бібліотеці-філії №19  під час дня бібліографії «Що читати, щоб розумним стати?».
Молодшим школярам казкові королеви Так й НІ рекомендували для «прокачки» мозку сучасні кольорові видання серій «Знайомся, це…», «Ерудиту», «Інформація. Знання. Натхнення. Допитливість». Також вони наголосили, що читання – один з головних способів стати найрозумнішим. Перевіряли ерудицію в конкурсах «Казкова абетка», «Літературна арифметика».
Стати фінансово грамотним та успішним  допоможе підліткам «Книга юного підприємця», яку бібліотекарі презентували для школярів. Перші  зароблені кошти, ідеї для бізнесу, команда однодумців – ключові питання, на які дає відповідь книга майбутнім підприємцям. А тест «Геніальний бізнесмен» охоче проходили всі.
Читати й перекладати, вдосконалювати та розширювати  знання, скласти гарно іспити  допоможуть старшокласникам сучасні енциклопедичні та довідкові видання, які бібліотекарі вдало поєднали на оригінальній книжковій виставці «BOOKфуршет». Адже книги – «їжа» для розуму та душі, наголосили бібліотекарі під час презентації виставки.
А тих, хто не любить читати, бібліотекарі познайомили з порадами  американського письменника Тревіса Бредбері «9 способів бути розумнішими, аніж ви є насправді». 

Комментариев нет:

Отправить комментарий