суббота, 31 августа 2024 г.

Нові книжки чекають своїх читак

 Маємо гарні новини для читачів бібліотеки-філії №19. Наш фонд поповнився надходженнями нових, а також вже багатьом знайомих українських та зарубіжних авторів. Заплутані детективи, моторошні трилери, романтичні любовні історії, а також підліткова література, всі ці неймовірні книжки вже чекають свого читача. Запитуйте новинки у бібліотекарів.

Чекаємо вас за адресою:вулиця Героїв України 12 корпус 4


Дякуємо героям

 

Понад 800 жителів Кіровоградської області зареєструвались для участі у всеукраїнському забігу "Шаную воїнів, біжу за Героїв України", присвячений Дню пам’яті загиблих захисників. Понад 175 зареєстрованих — кропивничани, серед них і читачки філії №19 Ніна та Вікторія Раци. 

Учасниці патріотичного забігу біжить 5 км за свого друга й свата Олександра Більченка, воїна, який став на захист Батьківщини 21 червня 2022 року, а загинув 10 червня 2024 року в селі Роботине Запорізької облістіі під час виконання бойового завдання.

Призивався Олександр Леонідович з рідного села Черняхівка, де він народився і ріс. Виховувався бабусею, тому що у 7 років померла його мати. Після закінчення Соколівської школі вивчився і працював трактористом у рідному колгоспі.  А потім швидкий професійний ріст від звичайного робітника  до майстра цеху  в компанії «Три Стар». 25 років Олександр пропрацював на улюбленому заводі.

Обороняючи Україну від російських загарбників Олександр Більченко  воював в найгарячіших точках на різних напрямках: Донецька область (м. Мар’їнка, м. Бахмут, м. Костянтинівка), Харківська область (с. Волохів Яр), Запорізька область (с. Роботине, м. Токмак). Олександр весь час наголошував: «Немає нічого ціннішого, ніж людське життя!».

Доброю й щирою людиною, вірним побратимом, справжнім патріотом, таким залишиться Олександр в пам’яті рідних, знайомих та друзів.

Забіг "Шаную воїнів, біжу за героїв України" – наш вияв подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності країни.

#БіжуЗаГероя_2024 та #забіг2024





четверг, 29 августа 2024 г.

Етика взаємин між підлітками

Спілкування з ровесниками − особлива і окрема сфера життя  кожного дитини. Однією з головних  потреб  підлітка  є прагнення до дружби з однолітками й бажання бути визнаним й  прийнятим. В спробі сподобатись  іншим, деякі старші  школярі вдаються до не завжди прийнятної поведінки.   Сьогодні в бібліотеці-філії №19 пройшов захід «Я − цінна, я − гідна, я − особлива!»  з метою навчити дітей рівноправного спілкування  з однолітками,  познайомити з правом  на фізичну недоторканість і приватність, виховати культуру поведінки. Підлітки розповіли про свої захоплення, як це їм допомагає в спілкуванні з друзями, знайомі їм спільноти. Всі учасники отримали корисні поради  та контакти, куди звертатись, якщо було вчинено правопорушення щодо їхніх прав.

Всім читачам нагадуємо дитяча «гаряча лінія» 0-800-500-225.


 


 

Вчимося разом

Всі знають, що у бібліотеці можна  отримати книгу за шкільною програмою та за інтересом, роздрукувати матеріал, скористатися можливостями Інтернету, завітати на захід, зустрітися з цікавими людьми та багато іншого. А ще в книгозбірні можна подивитися безліч освітніх серіалів і пройти навчання та отримати сертифікат на платформі Дія. Освіта. Завдяки цій платформі можна навчитися  знімати фото і відео, налаштовувати смартфон та захищати свої дані, розібратися з терміном "булінг",  розробити свій бізнес план та багато іншого.

Так, цього разу в бібліотеці №19, яка є хабом цифрової освіти, чергове навчання для родини – «Безбар’єрність. Як місцева влада усуває перешкоди для громадян з особливими потребами».

Навчання  проходять в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках-хабах цифрової освіти». 


 

 

вторник, 27 августа 2024 г.

Головним героям Незалежності!

 

Вже третій рік поспіль наша країна  відзначає головне свято День Незалежності в умовах війни. Саме завдяки нашим мужнім захисникам ми маємо можливість святкувати 33 річницю Незалежності. І в першу чергу хотілось би привітати і подякувати саме нашим  сміливим воїнам. Всією дружньою читацькою родиною ми збирали смаколики та писали  щирі вітання незламним в рамках акції «Вдячні – для мужніх» в бібліотеці-філії №19. І вже сьогодні наша посилка прибула на Харківський напрямок. Бажаємо нашим військовим міцного здоров’я, незламного духу, якнайшвидше повернутись до своїх рідних. А всім нам мирного майбутнього в щасливій країні.



 

УКРАЇНА – ЦЕ Я, УКРАЇНА – ЦЕ ТИ, УКРАЇНА МОЯ, УКРАЇНА!

Україна – найбільша країна в Європі. Країна з багатою та різноманітною культурою, батьківщина всесвітньо відомих митців та літераторів. Часто кажуть, що Україна розташована між Сходом та Заходом. Дійсно, українська культура – це яскраве поєднання культур різних народів, які проживали і проживають на території України.

Побувати в цікавих і незвичайних місцях, насолоджуючись колоритом і самобутністю закордонних пейзажів хочеться завжди. Але не завжди можна здійснити мандрівку: нестача грошей, мало часу, немає транспорту, війна та багато іншого. Бібліотекарі-філії для дітей №19 запросили читачів у віртуальну мандрівку Україною «Це моя земля!».

Присутні, перш ніж відправитися в «дорогу» прослухали легенду про те, як з’явилась наша країна, далі відповіли на питання вікторини «Я шаную свою Україну!», потім були загадки-відгадки і закінчилась «подорож» переглядом відеофільму   «ТОП 7 КРАСИВИХ МІСЦЬ В УКРАЇНІ, ДЕ ВИ ПОВИННІ ПОБУВАТИ ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ!»

Мандрівка виявилась насиченою, цікавою, неповторною!