среда, 9 марта 2016 г.

З Шевченком у серці


Минуло 202 роки від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – великого поета, генія українського народу. Кобзар вніс неоціненний вклад  у духовну скарбницю людства, без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни.
Скільки часу минуло, а творчість Шевченка актуальна й нині, його слово живе між нами, живе у наших думах, наших серцях. Українці щороку до дня народження кладуть квіти до численних пам’ятників поета, бібліотеки та школи проводять вечори поезії, конкурси читців, організовують різноманітні заходи, присвячені творчості автора. Композитори кладуть все більше віршів на музику, художники створюють нові картини з ним, осучаснюючи образ великого Пророка. Шевченкове слово генетично закладене у нашу пам’ять, він наша мудрість, наша сила, наша душа.
До дня народження поета бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС вирішили створити незвичайний відеомарафон «Маєш «Кобзар» – виходь в народ!», в якому взяли участь читачі книгозбірні. Учасники марафону – це читачі різного віку, різних поглядів та професій, але яким небайдуже слово Шевченка. Знімали бібліотекарі поему «Кавказ» як на місцях роботи, так і в бібліотеці й просто на вулиці. Вихователі та вчителі, продавці та аптекарі, працівники пральні та галереї, бібліотекарі та музиканти, бухгалтери та журналісти,студенти та письменники,учні та дошкільнята, загалом 27 учасників та майже 300 глядачів зйомок.
9-го березня відеоролик презентували у приміщені книгозбірні, де були присутні учасники відеомарафону, читачі та гості бібліотеки, а пізніше буде показано в школах та дошкільних закладах, які долучились до його створення.
Всі бажаючі зможуть переглянути відео на сторінці бібліотеки в контакті, в групі на фейсбуці та на YouTube за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=wso1tM5rkNI&feature=youtu.be .



Комментариев нет:

Отправить комментарий