суббота, 23 апреля 2016 г.

Чорнобиль в серці України, а слід його по всій землі

До 30-ї річниці ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС бібліотекарі-філії №19 Кіровоградської МЦБС провели захід «Гіркий подих чорного полину».
Читачам розповіли про  жахливу аварію, яка сталася на атомній електростанції 26 квітня 1986 року і є найбільшою техногенною катастрофою сучасності.
Вразили слухачів масштаби та наслідки вибуху четвертого реактору, які перевершили, навіть, Хіросіму. Радіаційного забруднення в наслідку аварії  зазнала не лише Україна, а й Білорусія, Румунія, Фінляндія, Швеція  та схід США. Переглянувши документальний фільм «Чорнобиль: хроніка мовчання», вшанували хвилиною пам'яті усіх загиблих, хто ціною власного життя дав шанс на життя мільйонів, чий героїзм та відвага – приклад для наступних поколінь. Пам'ятаймо про них і робімо все, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин. Урятований світ – найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Вічна пам'ять героям, серед яких Леонід Телятніков, Леонід Топтунов, Валерій Ходемчук, Анатолій Ситніков, Олександр Новиков, Микола Ващук, Володимир Правик, Віктор Кібенко, Володимир Тишура, Микола Тищенко.

Комментариев нет:

Отправить комментарий