пятница, 6 мая 2016 г.

Збережемо пам’ять про подвиг



Все далі в історію відходять жорстокі битви II Світової війни. Уже давно на місці руїн і попелищ виросли міста та нові заводи, здається, ніщо не нагадує про війну. Але ніколи не будуть забуті імена тих, хто в тяжкий для нашої країни час став на захист Батьківщини, хто віддав своє життя заради щастя нинішніх поколінь.
Сьогодні ми радіємо, що можемо навчатися, мріяти, жити, але завжди пам’ятаємо, якою дорогою ціною завойоване наше щастя.
Нехай  життя загиблих стане нам вічним прикладом мужності і відваги, прикладом терпіння і героїзму. Ми хочемо донести до сьогоднішніх і майбутніх поколінь велику гордість за своїх предків і свій народ. Пам'яті наших дідів, батьків і старших братів, пам'яті вічно молодих солдатів і офіцерів, що мужньо боролися з ворогом і перемогли, пам'яті тих, хто поліг смертю хоробрих, пам'яті всіх, чиї серця обпалила війна, був присвячений захід «З книжок про війну ми з тобою читали».

Основним лейтмотивом заходу стали слова Л. Гавриленка:
Хто знає, береже минуле,
І вміє шанувать сучасне
Лиш той майбутнє вивершить прекрасне!
Колесо історії, саме таку форму обрали бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС для командної гри, щоб нагадати дітям про визначні битви другої Світової війни, що розгорнулися на різних напрямках, які очолили видатні полководці; дізнатися про військове спорядження, яке було на озброєнні солдат та розповісти про героїчні вчинки підпільників, партизан та розвідників, які наближали Перемогу.
Ігрове поле було поділено на 8 секторів, за кожним з яких були закріплені питання певної тематики, а саме: «Ворог», «Озброєння», «Битви», «Факти та події», «Воєнні пісні», «Пам’ять живе і в книжках», «Наше місто в роки війни». Змагалися дві команди гравців «Зірка» та «Вікторія» це учні 6-А класу школи-гімназії №31. Гру оцінювали вчитель історії  С.В. Журавльова та спеціальний гість бібліотеки Н.Я. Болт – самобутній поет і одночасно дитина війни. Школярам Надія Яківна  прочитала свій зворушливий вірш «Пам'ять». В ході гри діти виявили свої знання і пізнали багато нового з періоду II Світової війни, з пошаною привітали  поважну гостю. 




Комментариев нет:

Отправить комментарий