вторник, 12 июля 2016 г.

У полум’ї революції

Україна – багата своєю історією, надбаннями, краєвидами, мелодійною музикою, милозвучною мовою. Багата і складна історія нашої держави. Так трапилось, що протягом багатьох століть  розвитку Україна не мала власної державності і єдиної території. Українські землі в різні періоди належали багатьом державам: Росії, Литві, Речі Посполитій, а потім Польщі, Австро-Угорщині, а згодом Румунії та Чехословаччині.
Проблиском надії для України було проголошення 17-го березня 1917 року створення Української Центральної Ради – найвищого представницького органу українців. Головою УЦР було заочно обрано Михайла Грушевського. Цей день став початком Української революції та розбудови модерної української державності. Українська революція 1917–1921 років продемонструвала волю українців до незалежності та демократичного розвитку.

Саме революції 1917–1921 років бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС присвятили книжкову поличку «Завжди була ти, Україно!», на якій зібрано матеріали про буремні події тих років.

Комментариев нет:

Отправить комментарий