пятница, 25 ноября 2016 г.

Як же людині без казки і слова?

У рамках місячника української писемності та мови до бібліотеки №19 завітали вихованці ДНЗ №67 старших груп на екскурсійну мандрівку «Дім без книги – дом без сонця». Помандрувавши усіма відділами бібліотеки, маленькі читачі зупинились у незвичайній кімнаті – кімнаті Казок, де поринули у чарівний, фантастичний та дивовижний світ української книги. Бібліотекарі показали нові сучасні  ілюстровані дитячі книги серії «Сонечко» для розвитку пам’яті, уваги, уяви. Малюків особливо вразили форми дитячих видань: книжки-іграшки, книжки-подушки, книжки-театри,3Dкнижки. А такі ноу-хау, як книги-пятихвилинки, казки-куцихвостики, казки на ніч, створені українськими дитячими видавництвами, в яких представлені сучасні автори, що пишуть для дітей, викликали бурю емоцій в усіх присутніх.
Під час екскурсії діти також мали змогу погортати яскраві дитячі журнали та газети – «Ангелятко», «Малятко», «У гостях у казки», «Кузю».
Активно відповідали малюки на питання літературної вікторини «Казкове асорті», відгадували літературних героїв під час гри-запитайки «Впізнай героя казки», продовжували сюжет відомих казок у грі «Колискова для Колобка».

Закріплювали правила поводження у бібліотеці та з книгою переглядом веселих пізнавальних мультфільмів «Свинка Пеппа. У бібліотеці» та «Троє кошенят. Книги нам не можна ображати».

Комментариев нет:

Отправить комментарий