вторник, 30 января 2018 г.

Під Крутами юність, під Крутами сум

Український народ щороку вшановує пам’ять зовсім юних борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
Бібліотекарі філії №19 запросили десятикласників НВО №18, щоб розповісти про нерівну боротьбу, як казав Володимир Винниченко: «…нашої інтелігентної молоді та національно-свідомого робітництва, яке гаряче стояло за українську державність» і вшанувати пам’ять полеглих студентів у бою під станцією Крути. Учні мали змогу переглянути документальний фільм «Боги призначили інакше», в якому зображено події грудня 1917 року-січня 1918 року та безпосередньо бою під Крутами.
У перебігу військових дій битва вирішального значення не мала, та у  свідомості багатьох особливого значення набула завдяки героїзму української молоді, яка загинула в нерівному бою біля Крут. Трагічна загибель студентського куреня стала символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежність нашої держави.

Комментариев нет:

Отправить комментарий