вторник, 10 января 2017 г.

Ворожіння на Василя і Меланки

Меланка, Василів Вечір – вечір 13 січня напередодні Старого Нового року. Меланка-Вода приходить на Щед­рий вечір разом із Василем-Місяцем сповістити госпо­дарів про прийдешні торжества та справити гостини, які в народі так і називають – гостини Меланки. У народній традиції обидва свята об'єдналися в Щедрий вечір.
Наші предки вірили, що найбільш магічний для ворожіння вечір припадає на восьмий день Святок - 13 січня, у пе­реддень Святого Василя, на Старий Новий рік. Вважали воро­жіння на Василь-вечір найбільш достовірним.
Хочете, щоб здійснилося бажання або дізнатися ім'я нареченого? Поворожіть у Василь-вечір.

Відповідь на сторінках
Знайдіть вдома найтовстішу книгу. Покладіть ліву руку на книж­ку, закрийте очі, зосередьтеся й подумки поставте запи­тання, відповідь на яке ви хотіли б отримати. Навмання назвіть сторінку й номер рядка (абзацу) і прочитайте «пророцтво». Враховуйте, що відповідь не буде прямою, у ній треба вловити підтекст.
Чоботи й нічне рандеву
Коли прийдете додому 13 січня, роззуйтеся й залишіть один свій чобіт (черевик) у коридорі, а другий покладіть під ніжко. Лягаючи спати, промовте «Наречений мій, призначаю побачення тобі сьогодні вночі, уві сні». І в цю святу ніч ви побачите уві сні людину, небайдужу до вас.
Раз паличка, два паличка...
Три палички – синю, червону і білу помістіть у посуд. У перший раз тягніть, визначаючи матері­альну спроможність майбутнього чоловіка. Черво­на паличка означає багатого чоловіка, біла – се­реднього достатку, синя – бідного. Тягнучи вдруге, можна визначити його зовнішні дані: червона – кра­сень, біла – звичайний, синя – лицем не вдався, зате душа хороша.
Собака вершитель долі
Залишіться в кімнаті на самоті, нехай хтось впус­тить туди собаку. Якщо собака відразу підбіжить до вас, то сімейне життя буде щасливим, якщо стане спочатку нюхати підлогу – то чоловік буде сердитим, а сімейне життя – нещасним, якщо ж собака почне пеститися – то й чоловік буде ласкавим.
З гребінцем – до судженого
Перед сном покладіть під подушку гребінець зі словами «Суджений-ряджений, прийди і розчеши мені волосся». Якщо уві сні побачите, що чоловік розчісує вам волосся, то вийдете заміж у цьому році за того чоловіка, який наснився.
Квасолинки-пророчиці
Наберіть повну жменю квасолинок і висипте  у мисочку. Потім, за принципом ворожіння на ромашці, загадайте 2-3 примовки. не приклад, «будемо разом із... (ім'я людини)», «не будемо разом», «вийду заміж», «не вий­ду заміж», або загадайте декілька чоловічих імен тощо. Ви можете придумати ті примов­ки, які вам підкаже серце. Потім, пригово­рюючи задуману фразу, перекладайте по одній квасолинці в іншу мисочку. На якій при­мовці зупинитеся – та й збудеться.
На рушничку
Повісьте на ніч рушник за вікно, примов­ляючи при цьому: «Суджений, ряджений, прийди до мене й витрися». Якщо вранці рушник виявиться мокрим, то скоро ви знай­дете свою «половинку». Сухий рушник свідчить про те, що все поки що залишиться без змін.

Матеріал з газети: Газета для жінок. – 2013. – 10 січні. – С.14


Комментариев нет:

Отправить комментарий