четверг, 26 февраля 2015 г.

Фінішували бібліотечні гонки



У бібліотеці-філії №19 відбулися web-гонки «Читачі проти бібліотекарів», в заїзді брали участь дві команди гонщиків. Перша – «Ерудити», її представляли бібліотекарі міста, як централізованої бібліотечної системи, так і шкільних бібліотек. В команду «Навігаторів» ввійшли читачі-підлітки – досвідчені мандрівники в Інтернет павутині, які вміло оперують термінами, легко шукають потрібний матеріал, швидко лавірують в морі інформації. Гонщикам потрібно було подолати 3 кола – це питання з літератури, краєзнавства та історії. Помічниками-маршалами гравців команди «Ерудитів» були їх давні знайомі – довідкові видання, представлені енциклопедіями, довідниками та словниками. А гонщики другої команди для пошуку відповідей на питання мали можливість користуватися сучасними винаходами людства − комп’ютерами, підключеними до всесвітньої мережі, планшетами, ноутбуками. Слідкував за перебігом гонок і нараховував бали за швидкість та точність відповідей почесний комісар – головний бібліограф централізованої бібліотечної системи – Дорошенко Ліана Михайлівна. А «представник» «Книги рекордів Гіннеса» стежив за часом поки гонщики шукали відповіді на запитання.
Фінішувала з невеликим відривом команда бібліотекарів, яка була нагороджена шоколадними медалями. Було зафіксовано «бібліотечний рекорд» - найменший час, який знадобився для пошуку інформації – 1 секунда. Диплом «Книги рекордів Гіннеса» отримала завідуюча бібліотеки-філії №1 Катерина Кононеко.
Можемо з впевненістю сказати, що одвічна проблема вирішена, незважаючи на переваги та популярність сучасних ґаджетів, саме книга, як завжди, залишається невичерпним джерелом інформації.








Комментариев нет:

Отправить комментарий