четверг, 9 июня 2016 г.

Будемо з вогнем обережні, вчимо правила протипожежні

Життя кожної людини єдине і неповторне. І тому кожен повинен вчитися його берегти. Цієї мудрої і дуже важливої науки бібліотекарі навчали своїх читачів. А засвоюються знання краще коли цікаво та весело, для того щоб одержані знання  стали стійким переконанням і нормою життя. І головним з поміж усіх правил є «Правила протипожежної безпеки», оскільки від обачної поведінки залежить їхнє життя та здоров’я. Саме на цьому наголосила екскурсовод пожежно-технічної виставки, яка діє в пожежно-рятувальній частині міста Кіровограда по вулиці Пашутінській Мачак Оксана Юріївна, куди завітали читачі бібліотеки-філії №19.
Під час екскурсії діти спочатку оглянули приміщення, де знаходиться пожежний одяг. З цікавістю розглядали пожежні драбини, що розкладаються на велику висоту і запитували:як по них пересуваються вогнеборці;як з’єднуються та подовжуються пожежні рукави; як і де набирають воду для гасіння пожежі?

Екскурсовод ознайомилавідвідувачів музею з історією виникнення пожежної служби та наголосила, що служба рятувальників дуже важлива і небезпечна. Тут працюють лише сміливі та мужні люди, котрі йдуть у саме пекло вогню, щоб врятувати людей, тварин і людське майно, тому гратися з телефоном екстреного виклику суворо заборонено. Під час екскурсії проведено гру «Розминка», конкурс прислів’їв та приказок «Не жартуй з вогнем», а також конкурс загадок «Я в пожежники піду…».

Комментариев нет:

Отправить комментарий