пятница, 5 мая 2017 г.

Пам’ятай минуле заради майбутнього



Немає більш зворушливого, трагічного і в той же час світлого свята, ніж День Перемоги. Він об'єднує націю почуттям гордості за доблесні подвиги предків, які залишаться в пам'яті нащадків навічно. День Перемоги зітканий з мільйонів доль.  Саме напередодні цього свята бібліотекарі запросили читачів та ветеранів до книгозбірні на вечір-реквієм «Подвиг безсмертний – пам’ять нетлінна!», щоб згадати тих, віддав своє життя, увійшов в безсмертя.
Згадали також тих, хто трудився на заводах, воював в підпіллі та партизанських загонах, працював в госпіталях та був на передовій, оскільки розуміли, що тільки від їх спільних дій залежить майбутня перемога над фашистськими загарбниками. Школярі переглянули воєнні відеохроніки «Окупація міста Кіровоград» й «Звільнення Кіровоградської області» та уважно слухали спогади ветеранів та дітей війни – Болт Надії Яківни, Шабаєвої Надії Миколаївни та Гайдука Леоніда Олексійовича.
Ліричного настрою вечору додали пісні воєнних років у виконанні М.Бернеса та власні вірші  Надії Яківни, які вона презентувала школярам − «Пам’ять», «Спогад».
Квіти, побажання та слова подяки приготували діти для ветеранів, та наголосили, що «сьогодні вони мають можливість жити та навчатися, завдяки їх героїзму та мужності».  

Комментариев нет:

Отправить комментарий