четверг, 16 февраля 2017 г.

Поезія Майдану

Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Саме таким періодом для України стали події Революції Гідності 2013 – 2014 років.
Ці події зачепили всі сфери життя українців, мали вплив не лише на економічну та політичну діяльність, а й викликали нову хвилю творчості митців різних жанрів, додавши давно забуту тему революції. У творах по-новому заграла сучасна, болюча патріотична тема. Художники, музиканти, фотографи, письменники намагалися передати силу людського духу, гідність українського народу, який повстав проти злочинної влади. Результатом стали книги, присвячені подіям Революції Гідності, патріотичні пісні, фотовиставки та театральні вистави.

Бібліотекарі філії №19 запросили читачів познайомитись зі збіркою революційної поезії «До барикад!» під час літмарафону «За вільне серце, за мирне небо». Учні 7-го класу Гімназії №31читали вірші, які були написані в період 2013 – 2014 років та ввійшли до книги. Також переглянули документальний фільм із циклу «Зима, що нас змінила» про найкривавіші дні Майдану, розроблений творчим об’єднанням «Вавилон 13» та уривок стрічки, яка розповідає про життя і громадську діяльність Віктора Чміленка – бобринецького фермера, який загинув 20-го лютого на Майдані.


Комментариев нет:

Отправить комментарий