суббота, 12 апреля 2014 г.

Спілкування без кордонів завдяки бібліотеці



Великі відстані для спілкування між рідними та близькими людьми вже не є перешкодами. Зв’язок з друзями, рідними, знайомими, які знаходяться за кордоном, став можливим для жителів мікрорайону Космонавтів завдяки відкриттю пункту вільного доступу до Інтернету в бібліотеці-філії № 19 Кіровоградської МЦБС.

Сучасна техніка, отримана в результаті перемоги в програмі «Бібліоміст», дає можливість не лише почути, але й  побачити таких близьких, але віддалених від Батьківщини людей. Зв’язок підтримують сучасні комп’ютери із спеціальним програмним забезпеченням, обладнані мікрофонами, веб-камерами, Wi-fi-роутерами, якими можна скористатися безкоштовно завітавши до бібліотеки.

Провівши експрес-опитування серед користувачів, бібліотекарі з’ясували причини (робота, навчання, проживання) та країни, в які найчастіше їдуть українці. Цікаво, що географія зв’язку найрізноманітніша: Росія – 38%, Італія та Германія по 13%, Англія, Америка по 10%, Ізраїль, Ірландія, Африка, Чехія, Ісландія по 3%.



Степаненко Діана, учениця 7 класу школи-гімназії № 31, постійна читачка бібліотеки, в якої друзі та родичі знаходяться в Ізраїлі та Росії, підтверджує зручність та легкість використання Skype-спілкування саме в бібліотеці. Після відкриття Інтернет пункту такий зв’язок став для неї частішим.

Комментариев нет:

Отправить комментарий