среда, 23 апреля 2014 г.

Книготерапія від бібліотекарів



Книга має унікальну здатність – вона лікує людські душі та тіла.
Бібліотерапія – «лікування книгою», надзвичайно актуальна в наш час, оскільки заклопотані батьки мало часу приділяють саме дитячій книзі, яка створює міцний зв’язок між дорослими та дітьми, забезпечує емоційний розвиток дитини, розвиває мову, пам’ять і уяву, сприяє підвищенню самооцінки дитини. Читаючи книги, душа наповнюється силами життя, з’являється  бажання жити і любити.
Люди з вадами здоров'я, особливо діти, гостро  переживають проблему самотності. Один з найбільш дієвих засобів – книга, правильно підібрана бібліотекарем.
Сеанс книготерапії провели бібліотекарі філії №19 Кіровоградської МЦБС для вихованців групи №12 ДНЗ №67 «Душу лікує добро і слово». Сучасними лікувальними засобами стали: веселі хтосики «Кіт будує собі хату», відеовірш «Як ловити мишей», відеозапитайка «В чорних плямах жовта спина», огляд сучасних дитячих книжок «Почитай мені, мамо», а також, 3D книжки «Казки з татом». Все це було покликано викликати в дітей щиру посмішку, розвіяти сум та покращити настрій. Стало можливим це завдяки сучасно обладнаній бібліотеці, яка виграла грант програми «Бібліоміст» та отримала найновішу техніку: комп’ютери та мультимедійне обладнання.





Комментариев нет:

Отправить комментарий